Ambasadorul rus la Londra dezminte implicarea Moscovei în atacuri ale hackerilor ruși

Publicat:

Ambasadorul Rusiei în Regatul Unit a respins, într-un interviu care va fi difuzat duminică, implicarea Moscovei în atacuri ale hackerilor vizând sustragerea cercetărilor despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus, notează AFP, scrie agerpres.

Aceste acuzaţii, formulate de Londra, Ottawa şi Washington în această săptămână şi referindu-se la o implicare “aproape sigură” a serviciilor secrete ruse, “nu au nicun sens”, a afirmat Andrei Kelin în emisiunea politică duminicală de la BBC, The Andrew Marr Show.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

“Nu cred deloc în această poveste, nu are niciun sens”, a subliniat el, precizând că a auzit pentru prima dată vorbindu-se despre aceşti hackeri ruşi prin intermediul presei britanice.

Este imposibil să atribui acte de piraterie cibernetică unei ţări anume, a mai spus el.

Potrivit organismului guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică, un grup de hackeri ruşi a atacat organizaţii britanice, americane şi canadiene pentru a le sustrage cercetările despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Andrei Kelin a mai dezminţit afirmaţiile guvernului britanic potrivit cărora “actori ruşi” au căutat să perturbe alegerile parlamentare de la 12 decembrie făcând să circule în timpul campaniei documente privind un posibil acord comercial între Londra şi Washington după Brexit.

Dincolo de aceste două “pietre de încercare”, Rusia este “dispusă să întoarcă foaia” recentelor tensiuni diplomatice cu Londra şi “să facă afaceri” cu Regatul Unit, a mai spus ambasadorul rus la BBC.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

Relaţiile dintre Londra şi Moscova se află la cel mai scăzut nivel după otrăvirea pe teritoriul britanic a fostului spion rus Serghei Skripal, în oraşul Salisbury (sud-vest).

Rusia a dezminţit orice implicare, dar afacerea a dus la un val de expulzări reciproce de diplomaţi între Londra şi aliaţii săi şi Moscova. Cele două ţări au reluat abia în februarie 2019 dialogul întrerupt cu 11 luni mai devreme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.