X

Ambasadorul rus în SUA : Expulzarea diplomaților ruși distruge ceea ce a mai rămas din relaţiile ruso-americane

Ambasadorul rus în Statele Unite Anatoli Antonov a apreciat luni că decizia Washingtonului de a expulza 60 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii unui fost spion rus în Marea Britanie distruge ceea ce a mai rămas din relaţiile ruso-americane, relatează The Associated Press, potrivit agerpres.

Antonov a denunţat iniţiativa americană drept lipsită de consideraţie şi provocatoare şi a ameninţat, citat de agenţiile ruse de ştiri, cu un răspuns ”adecvat” din partea Moscovei.

Citește și : Ministrul palestinian de externe face apel la UE să găsească un mecanism multilateral internaţional de susținere a păcii

”Statele Unite distrug ceea ce a mai rămas din relaţiile ruso-americane”, a denunţat ambasadorul rus la Washington luni.

Washingtonul va purta responsabilitatea consecinţelor, a insistat el.

Londra a acuzat Moscova că este ”vinovată” de otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sudul Anglia..

Moscova responge aprig orice acuzaţii.

În semn de solidaritate cu Marea Britanie, Statele Unite şi Uniunea Europeană a anunţat luni expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi.

Citește și : Ministrul britanic de Externe salută ”cea mai mare expulzare rusă de ofiţeri ruşi de informaţii efectuată vreodată”

Tags: Anatoli AntonovAngliadiplomatiemarea britanierusiaSalisburySUAwashington
Categorii: Știrile zilei