Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie: Acuzațiile de crime de război din Bucea sunt o ‘invenție’

Publicat:

Acuzațiile de crime de război din orașul ucrainean Bucea sunt o “invenție”, a susținut duminică ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, citat de CNN, informează mediafax.

Andrei Kelin a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu în cadrul emisiunii “Sunday Morning” de la BBC și a negat că forțele ruse ar fi bombardat civili.


Citește și : Armata rusă bombardează orașele din estul Ucrainei în încercarea de a încercui forțele ucrainene

“Primarul din Bucea, în declarația sa inițială, a confirmat că trupele rusești au plecat, totul este curat și calm, orașul este într-o stare normală. Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă”, a declarat Kelin.

Ocuparea de către Rusia, timp de o lună, a orașului Bucea și a altor districte din jurul Kievului s-a soldat cu sute de morți, trupele retrăgându-se la sfârșitul lunii martie, după ce nu au reușit să încercuiască capitala.

Moscova a refuzat să își asume responsabilitatea pentru atrocități, susținând în mod repetat că rapoartele privind omorurile fără discriminare, gropile comune, dispariții și jafuri sunt false.

Când a fost presat dacă dovezile au fost inventate, Kelin a răspuns: “Din punctul nostru de vedere, este o invenție. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile”.

Susținând că invazia Rusiei a fost o “operațiune limitată” și nu un război, Kelin a declarat: “Pot să vă asigur că nu este ideea noastră să ucidem civili”.

El a adăugat că armata rusă viza doar infrastructura militară pentru a “diminua capacitățile ucrainene”.

Kelin a continuat spunând că nu crede că Rusia va folosi arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

Citește și : Armata rusă bombardează orașele din estul Ucrainei în încercarea de a încercui forțele ucrainene

Potrivit lui Kelin, Rusia are prevederi foarte stricte pentru utilizarea acestora, adăugând că acestea sunt folosite “în principal atunci când existența statului este în pericol”.

“Nu are nimic de-a face cu operațiunea actuală”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.