Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Publicat:

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa se apropie de sfârşit, o mişcare ce ar deschide calea pentru Moscova de a trimite un nou emisar la Washington într-un moment în care relaţiile bilaterale sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, relatează Reuters.

Statele Unite şi Rusia sunt în dezacord cu privire la războiul Moscovei din Ucraina, iar relaţiile s-au deteriorat la cel mai scăzut nivel cel puţin de la criza rachetelor din 1962, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Încheierea misiunii lui Antonov în SUA a fost semnalată joi de ziarul rus Kommersant, care a descoperit o felicitare scrisă de mână pe care Antonov o trimisese unui think-tank din Moscova cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a acestuia.

“Misiunea mea se apropie de sfârşit. Sper că împreună vom continua să apărăm interesele Patriei noastre!” a scris Antonov în scrisoarea de felicitare, datată 29 iunie.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Întrebată, joi, despre acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat reporterilor, citată de agenţia de presă Interfax: “Nu există niciun motiv pentru a comenta aici. Fiecare poate avea propriile planuri personale. Deciziile privind numirea şi schimbarea ambasadorilor sunt luate de preşedinte”.

Antonov, în vârstă de 69 de ani, şi-a preluat funcţia la Washington în septembrie 2017. Înainte de aceasta, el a fost ministru adjunct al apărării şi ministru adjunct de externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.