Ambasadorul SUA la Berlin acuză Consiliul ONU pentru Drepturile Omului că este antisemit

Publicat:

Richard Grenell, combativul ambasador american la Berlin, a acuzat luni Consiliul ONU pentru Drepturile Omului că este antisemit şi că are poziţii împotriva Israelului, în cadrul unei demonstraţii la Geneva, relatează DPA, scrie Agerpres.

La câteva ore după ce Consiliul a analizat un raport privind palestinienii împuşcaţi mortal anul trecut de forţele israeliene la frontieră în Fâşia Gaza, Grenell a declarat în faţa câtorva sute de demonstranţi că acest organism al ONU este “o instituţie a cărei întreagă viziune asupra lumii este dominată de teamă şi de fantezia criminalităţii evreieşti”.


Citește și : Prim-ministrul polonez cere un consens asupra unei taxe comune în UE în domeniul digital

SUA s-au retras anul trecut din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, pentru a protesta împotriva faptului că Israelul, aliatul lor, este singura ţară pusă pe agendă la fiecare sesiune.

“Convingerea că o singură ţară şi un singur popor merită o astfel de atenţie permanentă este motivată de un singur lucru: antisemitism”, a spus Grenell.

Diplomatul american a stârnit controversă în Europa luna trecută când a atenţionat UE să nu sfideze sancţiunile Washingtonului împotriva Iranului şi după ce a făcut lobby împotriva gazoductului germano-rus Nord Stream 2.

Luni, în cadrul Consiliului, anchetatorii ONU şi-au prezentat din nou descoperirile conform cărora forţele de securitate israeliene au ucis 189 de palestinieni şi au rănit peste 6.000 anul trecut în timpul protestelor masive de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul.

Citește și : Tensiuni în sud-estul Turciei după sinuciderea unui deţinut kurd în greva foamei

Israelul ar trebui să îşi adapteze regulile pentru forţele de securitate “pentru a permite utilizarea forţei letale doar în ultimă instanţă”, când o ţintă reprezintă o ameninţare iminentă sau e implicată în ostilităţi, a spus şeful echipei de investigaţie, Santiago Canton.

Oficialii israelieni au respins săptămâna trecută la Geneva raportul ONU, când le-au spus jurnaliştilor că doar demonstranţii palestinieni care reprezentau un mare pericol au fost luaţi ca ţinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.