X

Ambasadorul SUA la Londra vorbeşte despre vizita lui Trump în Regatul Unit

Donald Trump va merge la Londra în cursul vizitei sale în Regatul Unit în luna iulie, în pofida ameninţărilor cu manifestaţii, a afirmat vineri ambasadorul american în capitala britanică, Woody Johnson, dând asigurări că preşedintele american nu se teme, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Majoritatea politicienilor nu se angajează aşa cum face el, de aceea este foarte criticat”, a declarat diplomatul american la postul de radio LBC. ”Dar cred că, în cele din urmă, oamenii încep să-şi dea seama că el merge în direcţia cea bună”, a adăugat ambasadorul.

Citeşte şi: ‘Bărbaţii-n negru’ au alergat pe lângă maşina liderului de la Phenian

Anunţată joi de către guvernul britanic, vizita lui Trump, prevăzută pentru data de 13 iulie, a dat semnalul de mobilizare a opozanţilor preşedintelui american, ale cărui poziţii, îndeosebi cele referitoare la imigraţie, au suscitat valuri de indignare în Regatul Unit.

”Să facem din vizita lui Donald Trump o mare sărbătoare împotriva urii”, a declarat editorialistul cotidianului The Guardian, Owen Jones, coautor al unei pagini de Facebook, ce face apel la manifestaţii pe 13 iulie împotriva preşedintelui american şi care întrunea vineri dimineaţa circa 36.000 de promisiuni de participare.

O sursă guvernamentală a precizat joi că Trump va efectua o vizită de lucru, şi nu una de stat, aceasta din urmă presupunând numeroase onoruri, inclusiv primirea de către Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham.

Citeşte şi: Putin a semnat decretul prin care pune Rusia pe picior de război

Potrivit cotidianului The Daily Telegraph, Trump ar putea totuşi s-o vadă pe suverană, dar întâlnirea cu şefa guvernului britanic Theresa May va avea loc la reşedinţa de vară a premierilor Marii Britanii, Checkers, pentru a scăpa de manifestaţii.

Theresa May l-a invitat în ianuarie 2017 pe preşedintele american să facă o vizită de stat în Regatul Unit, atrăgându-şi numeroase critici. Această invitaţie rămâne totuşi de actualitate, potrivit unei surse guvernamentale. 

Citeşte şi: Nikki Haley CEARTĂ toate ţările care nu votează la fel ca SUA la ONU

Tags: ambasadorDonald Trumpmarea britanieSUAWoody Johnson
Categorii: Diaspora