Ambasadorul Turciei la Berlin, convocat după critici la adresa justiţiei germane

Publicat:

Ambasadorul Turciei la Berlin a fost convocat de guvern după critici la adresa justiţiei germane, în urma percheziţiilor recente la domiciliile a doi jurnalişti turci care lucrează în Germania, a anunţat marţi Ministerul de Externe german, potrivit AFP, scrie agerpres.  

‘Ambasadorul turc, convocat astăzi (marţi), a fost informat că guvernul federal respinge cu fermitate acuzaţiile guvernului turc privind libertatea de expresie şi a presei, precum şi a justiţiei în Germania’, a anunţat pe Twitter MAE german.


Citește și :  Moscova susţine că retorica nucleară a G7 are scopul de a face presiuni asupra Rusiei şi a Chinei

Această convocare, care intervine cu cinci zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în Turcia, urmează unei decizii similare a autorităţilor turce la 17 mai împotriva ambasadorului german la Ankara, după percheziţii efectuate la Frankfurt la doi jurnalişti ai unui cotidian proguvernamental turc.

Diplomaţia turcă a denunţat în special ‘reţinerea nejustificată a doi reprezentanţi ai biroului din Frankfurt al publicaţiei Sabah’, un ‘act de intimidare şi hărţuire a presei turce’.

Parchetul din Darmstadt (Germania) a asigurat că nimeni nu a fost reţinut, dar a confirmat efectuarea unor percheziţii la domiciliile a doi jurnalişti, în cadrul cărora au fost confiscate ‘suporturi de stocare electronică şi alte elemente probatorii’.

Cotidianul turc susţine că cei doi ar fi fost arestaţi în urma unei plângeri depuse de susţinători ai predicatorului Fethullah Gulen, stabilit de mult timp în SUA, pe care Ankara îl acuză de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016.

Citește și :  Nemţii ştiu: Putin NU este slăbit după 15 luni de război!

‘Reţinerea jurnaliştilor turci din cauza articolelor lor cu privire la organizaţia teroristă Feto (acronimul utilizat de Ankara pentru a desemna mişcarea lui Gulen) reprezintă o încălcare clară a libertăţii presei’, a reacţionat pe Twitter directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.