Ambasadorul ucrainean la Berlin îndeamnă guvernul german să rămână ferm în sprijinul pentru Ucraina

Publicat:

Ambasadorul ucrainean la Berlin îndeamnă guvernul german să rămână ferm în sprijinul pentru Ucraina

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a îndemnat guvernul german să rămână ferm în sprijinul său pentru Ucraina, informează publicaţia germană Bild am Sonntag, citată de dpa.

Makeiev a subliniat că securitatea Europei depinde de abilitatea şi dorinţa politică a Germaniei de a continua să joace un rol de lider în sprijinirea Ucrainei, subliniază publicaţia germană menţionată, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ambasadorul ucrainean şi-a exprimat speranţa că guvernul Germaniei va găsi mijloace pentru a finanţa nevoile comune de securitate şi că Parlamentul german va avea în acest sens o poziţie clară şi fermă asupra bugetului pentru 2025.

Comentariile ambasadorului ucrainean survin după ce o altă publicaţie a dezvăluit că Germania prevede în bugetul său pe 2025 o reducere la jumătate a ajutorului său militar bilateral către Ucraina, mizând pe banii generaţi de activele ruse îngheţate pentru a se continua susţinerea financiară a Kievului.

Guvernul lui Olaf Scholz, care încearcă să facă economii, nu prevede “ajutoare suplimentare” celor 4 miliarde de euro prevăzute în bugetul pe anul viitor pentru a ajuta militar Ucraina, potrivit informaţiilor publicate de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

În acest an, ajutorul Berlinului, al doilea contributor după SUA, se ridică la 8 miliarde de euro.

Pentru a compensa, Germania mizează pe “crearea, în cadrul G7 şi al Uniunii Europene, a unui instrument financiar care să utilizeze activele ruse îngheţate”, a adăugat o sursă din cadrul Ministerului de Finanţe german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în R.Moldova săptămâna viitoare

Cum va fi vremea în R.Moldova săptămâna viitoare Săptămâna viitoare începe cu maxime de până la +32°C – în nordul țării, +35°C – în centrul țării...

Lukașenko anunță că o treime din armata belarusă a fost trimisă la granița cu Ucraina

Lukașenko anunță că o treime din armata belarusă a fost trimisă la granița cu Ucraina Președintele Alexander Lukașenko anunță că o treime din armata statului...

Cutremur cu magnitudinea 7,2 în apropiere de peninsula Kamceatka din Rusia

Cutremur cu magnitudinea 7,2 în apropiere de peninsula Kamceatka din Rusia Un cutremur de mare intensitate s-a produs sâmbătă în apropiere de peninsula Kamceatka din...

13 asociații de băștinași din R.Moldova vor beneficia de granturi pentru consolidarea coeziunii sociale

13 asociații de băștinași din R.Moldova vor beneficia de granturi pentru consolidarea coeziunii sociale 13 asociații de băștinași din Republica Moldova vor beneficia de granturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.