„Identitatea culturală și lingvistică este un dar prețios, care ne unește și ne face mai puternici”. Declarația a fost făcută de ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, într-un mesaj video înregistrat cu ocazia Zilei Limbii Române, transmite IPN.

Ambasadorul a adus un omagiu limbii române, recitând o poezie compusă de scriitoarea Ionela Hadârcă – Dialog cu Domnitorul.


„Cu ocazia Zilei Limbii Române, am colaborat cu îndrăgita autoare Ionela Hadârcă. Ea a compus o poezie dedicată acestei sărbători, iar ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a recitat-o”,  precizează Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Citește și: Președintele României, Klaus Iohannis, întâmpinat cu onoruri militare la Președinție

Ziua Limbii Române este sărbătorită în Republica Moldova și în România pe 31 august. Astăzi, cu prilejul sărbătorii, la Chișinău vine în vizită oficială Klaus Iohannis. Președintele roman va transmite „un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european”, precizează Președinția de la București.