X

Ambasadorul UE în Regatul Unit vorbeşte despre un deficit de încredere înaintea unor noi negocieri

Ambasadorul Uniunii Europene în Regatul Unit, Joao Vale de Almeida, a declarat duminica aceasta că nivelul de încredere între UE şi Londra este scăzut înaintea discuţiilor referitoare la protocolul privind Irlanda de Nord care vor avea loc săptămâna viitoare, însă s-a declarat încrezător că situaţia s-ar putea ameliora, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

“Nivelul de încredere este scăzut în prezent”, a declarat Joao Vale de Almeida la postul Times Radio.

Citește și : Proteste la graniţa Belarusului cu Polonia şi Lituania. Se cer sancţiuni împotriva lui Lukaşenko

“Într-un final trebuie să restabilim un nivel minim de încredere care să ne permită să găsim soluţii, dar acestea fiind spuse… rămân încrezător că putem ajunge acolo”, a mai apreciat ambasadorul UE în Regatul Unit.

Schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia britanică Irlanda de Nord sunt guvernate de articolul 16 (Protocolul privind Irlanda de Nord) al Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, cunoscut şi ca Acordul Brexit. Acest protocol a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare din 1998 şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în interiorul pieţei unice a UE.

Citește și : O biserică ortodoxă sârbă construită ilegal în apropiere de Srebrenica a fost demolată

Tags: brexitirlanda de nordJoao Vale de AlmeidaRegatul UniRegatul UnitUE
Categorii: Diaspora