Ambasadorul UE la Chişinău reacţionează la o postare a propagandistului rus Vladimir Soloviov

Publicat:

Ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, a reacţionat luni după ce propagandistul rus, Vladimir Soloviov, a publicat o fotografie de la Adunarea Naţională “Moldova Europeană”, la care cetăţenii moldoveni au participat duminică în număr mare, susţinând că aceasta a fost făcută la o manifestaţie de protest la Comrat (Găgăuzia), organizat de Partidul “Şor”, relatează publicaţia moldoveană Newsmaker, potrivit agerpres.  

Oficialul european afirmă că îl încearcă “un sentiment straniu atunci când propaganda rusă încearcă să fure susţinătorii UE în Republica Moldova”.


Citește și :  Supravegherea aeriană a NATO pentru Marea Baltică va avea sediul în Letonia în 2024

“Unul dintre principalii propagandişti ai Rusiei, V. Soloviev, a folosit imaginea mitingului pro-european de ieri (duminică) de la Chişinău ca o ilustrare a unui miting incomparabil mai mic şi fără legătură cu acesta, desfăşurat în altă parte”, scrie Janis Mazeiks într-o postare pe o reţea de social media.

Vladimir Soloviov a publicat pe contul său de Telegram o imagine de la Adunarea Naţională “Moldova Europeană”, care s-a desfăşurat în capitala Republicii Moldova şi la care au participat circa 80.000 de persoane, conform oficialilor de la Chişinău. În mesajul alăturat imaginii, Soloviov susţine că poza ar fi fost realizată la protestul “antiguvernamental”, organizat de Partidul “Şor” la Comrat, notează Newsmaker.

Zeci de mii de oameni au participat duminică la Adunarea “Moldova Europeană”, lansată de preşedinta Maia Sandu pentru a proclama că “Moldova este Europa”, iar “Europa este Moldova”. La acest eveniment de la Chişinău a participat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a asigurat că Republica Moldova “nu este singură”.

Citește și :  Incendiu de proporţii în capitala Filipinelor! O clădire istorică a luat foc (VIDEO)!

În aceeaşi zi, mai mulţi manifestanţi adunaţi la Comrat au cerut organizarea unui referendum republican consultativ în care oamenii să decidă politica externă şi cursul Republicii Moldova. Mulţimea a scandat lozinci antiguvernamentale şi a cerut guvernării de la Chişinău să nu intervină în alegerile pentru funcţia de başcan al Găgăuziei. Mesaje similare au răsunat la Bălţi şi la Orhei. Ulterior, Partidul “Şor” (prorus), organizatorul acestor manifestaţii, a spus că 60.000 de oamenii au participat la aceste proteste. Contactată de Newsmaker, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco, a declarat că la manifestaţiile organizate de Partidul Şor în cele trei oraşe au participat nu mai mult de 5.000-5.500 de oameni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.