Ambasadorul UK în Rusia refuză să ia parte la o reuniune a diplomaţilor din Moscova

Publicat:

Ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, nu va participa la reuniunea organizată miercuri de Ministerul de Externe rus pentru a prezenta punctul de vedere al Moscovei în cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sudul Angliei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rusia i-a convocat pe ambasadorii străini acreditaţi pe teritoriul său, miercuri, la ora 12:00 GMT, pentru o “întâlnire cu oficiali şi experţi ai Departamentului pentru probleme de neproliferare şi control al armelor” din Ministerul de Externe rus.


Citeşte şi: Serghei Lavrov ameninţă Londra cu represalii

“Ambasadorul britanic nu va participa la această întâlnire”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Marii Britanii la Moscova, Zeenat Khanche.

Ambasada va fi reprezentată de un funcţionar la “nivel operaţional”, a adăugat ea, refuzând să ofere detalii.

Nici şeful delegaţiei Uniunii Europene în Rusia nu va fi prezent la reuniune, acesta fiind plecat din ţară. El va fi reprezentat de numărul doi, Sven-Olov Carlsson, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt, Luca Eszter Kadar.

Reuniunea va fi consacrată cazului otrăvirii fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în data de 4 martie, la Salisbury, şi acuzaţiilor Londrei la adresa Moscovei.

“Este prevăzut ca punctul de vedere al Rusiei să le fie prezentat reprezentanţilor oficiali ai statelor străine, să li se răspundă acestora la eventualele întrebări şi ca Rusia să îşi expună propriile întrebări” în acest caz, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Citeşte şi: FARC a murit dar nu se predă. 1200 de disidenţi încearcă să se alăture unei alte grupări de gherilă

Otrăvirea celor doi a provocat o gravă criză în relaţiile deja tensionate dintre Moscova şi occidentali şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale.

Rusia, care îşi clamează nevinovăţia, a anunţat, ca măsură de retorsiune, expulzarea unui număr egal de diplomaţi britanici şi sistarea activităţilor British Council pe teritoriul său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.