X

Amendă pentru bătăuşul care a luat la pumni un inspector de Mediu

Amendă pentru bătăuşul care a luat la pumni un inspector de Mediu

Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024 a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 49 de ani din raionul Nisporeni pentru aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere (art.349 alin.(1/1) din Codul penal).

Citeşte şi: Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală – Stiripesurse.md

Potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, Sediul Fălești, inculpatul a fost condamnat la amendă în mărime de 900 unități convenționale (45 000 lei). Instanța l-a obligat să mai achite 25.000 lei, ceea ce constituie compensația bănească pentru prejudiciul moral suportat, și alte plăți în sumă de 8.470 lei.

Amendă pentru bătăuşul care a luat la pumni un inspector de Mediu

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că la 28 decembrie 2022, pe timp de zi, inculpatul, aflându-se la intrarea în satul Albinețul Vechi, raionul Fălești, intenționat, urmărind scopul sistării activității de serviciu a unui angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești, care la acel moment documenta fapta de circulație a produselor lemnoase, fără acte de proveniență, comisă de către un alt bărbat, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale neînsemnate.

Mai exact, partea vătămată întocmea proces-verbal cu privire la constatarea contravenției pentru un șofer care transporta ilegal pomi de Crăciun, iar inculpatul, care s-a dovedit a fi șeful șoferului, a venit la fața locului pentru a se răfui cu reprezentantul statului.

Tags: BalţiFăleştiNisporeniprotecţia mediului
Social