X

Ameninţare teroristă “foarte gravă” la Viena! Taylor Swift şi-a anulat concertele

Ameninţare teroristă “foarte gravă” la Viena! Taylor Swift şi-a anulat concertele

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat că ameninţarea teroristă este “foarte gravă”, după ce trei concerte ale cântăreţei americane Taylor Swift la Viena au fost anulate din această cauză, relatează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Organizatorii au anunţat decizia de anulare a concertelor miercuri seara târziu, după ce doi suspecţi au fost arestaţi pentru că ar fi plănuit atacuri teroriste. Spectacolele erau programate pentru joi, vineri şi sâmbătă săptămâna aceasta.

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Aproximativ 65 000 de persoane erau aşteptate să asiste la fiecare dintre cele trei concerte de pe stadionul Ernst Happel, precum şi aproximativ 20 000 de fani care s-ar fi deplasat la arenă fără bilete pentru a asculta muzica idolului lor de la distanţă, a declarat şeful Poliţiei Provinciei Viena, Gerhard Purstl.

Ameninţare teroristă “foarte gravă” la Viena! Taylor Swift şi-a anulat concertele

“Datorită cooperării intense dintre poliţia noastră şi nou înfiinţata DSN (Direcţia securităţii şi informaţiilor de stat) cu serviciile străine, ameninţarea a fost depistată din timp, combătută şi o tragedie a fost evitată”, a declarat Nehammer pe platforma de socializare X.

El a calificat anularea concertelor drept o “amară dezamăgire” pentru fani, adăugând că “situaţia din jurul atacului terorist aparent planificat la Viena a fost foarte gravă”.

Cancelarul a declarat că ancheta serviciilor de urgenţă este în curs de desfăşurare în urma arestărilor.

“Trăim într-o perioadă în care metodele violente sunt folosite pentru a ataca modul nostru de viaţă occidental”, a spus Nehammer.

“Terorismul islamist ameninţă securitatea şi libertatea multor ţări occidentale. Acesta este motivul pentru care nu vom renunţa la valorile noastre de libertate şi democraţie, ci le vom apăra cu şi mai multă vehemenţă”.

Tags: AistriaconcertKarl NehammerStadionul Ernst HappelTaylor SwiftterorismViena
Externe