X

Ameninţarea teroristă rămâne foarte prezentă în Siria, susţine Londra

Gruparea jihadistă Stat Islamic este departe de a fi fost învinsă în Siria, a indicat joi Ministerul de Externe al Marii Britanii, contrar afirmaţiei din ajun a preşedintelui SUA, Donald Trump, care a anunţat retragerea unilaterală a forţelor americane din Siria, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Coaliţia internaţională împotriva Daesh a făcut progrese enorme. De la începutul operaţiunilor militare, coaliţia şi partenerii săi în Siria şi în Irak au recucerit o vastă majoritate a teritoriului Daesh şi progrese importante au fost înregistrate în ultimele zile în ultima zonă din estul Siriei ocupată de Daesh’, a reacţionat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, într-un comunicat.

Citește și : Maroc: Anchetatorii nu exclud „pista teroristă” în investigaţia privind uciderea a două turiste scandinave

‘Rămân însă multe de făcut şi nu trebuie să pierdem din vedere ameninţarea pe care o reprezintă. Chiar şi fără teritoriu, Daesh rămâne o ameninţare’, subliniază comunicatul.

Ministerul britanic a indicat că Regatul Unit rămâne ‘angajat în coaliţia internaţională şi în campania sa de a lipsi Daesh de teritoriu şi a-i provoca înfrângerea durabilă’.

Marea Britanie participă la loviturile aeriene purtate de coaliţie.

Şi secretarul de stat britanic pentru apărare, Tobias Ellwood, şi-a arătat dezaprobarea faţă de anunţul lui Donald Trump.

Citește și : Senatori americani îi cer lui Trump să revină asupra deciziei privind retragerea trupelor din Siria

‘Nu sunt deloc de acord. (Daesh) s-a transformat în alte forme de extremism şi ameninţarea rămâne foarte prezentă’, a scris el miercuri pe Twitter.

Cotidianul The Times scrie joi că Londra nu a fost informată în prealabil despre decizia preşedintelui american.

Tags: DaeshDonald TrumpIraksiriastat islamicSUA
Categorii: Diaspora