Ameninţările cu închiderea rutelor de tranzit ale petrolului şi gazului natural pun în pericol unitatea UE

Publicat:

Ameninţările cu închiderea rutelor de tranzit ale petrolului şi gazului natural pun în pericol unitatea UE şi subminează grav solidaritatea între statele membre, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, după convorbiri cu ministrul de finanţe al Serbiei, transmite MTI, potrivit agerpres.

Peter Szijjarto a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Sinisa Mali că Ungaria consideră astfel de ameninţări, care “au ieşit la iveală în unele comunicări ale UE”, drept un “atac grav la adresa suveranităţii, securităţii sale energetice şi intereselor sale de securitate”.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

În ce priveşte propunerea UE de sancţionare a importurilor de ţiţei rus, Szijjarto a avertizat că Ungaria nu va vota în favoarea unui astfel de mecanism cât timp acesta pune în pericol securitatea energetică a ţării.

Ungaria şi Serbia au convenit să continue să-şi garanteze reciproc rute de tranzit sigure, a spus ministrul de externe ungar, citat de MAE de la Budapesta.

De asemenea, Ungaria va permite Serbiei folosirea facilităţilor ungare de stocare a gazului pentru a-şi asigura necesarul pentru iarnă, a adăugat el.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Potrivit ministrului ungar de externe, războiul a sporit importanţa cooperării între Serbia şi Ungaria, ţară care a transportat anul acesta în Serbia 458 de milioane de metri cubi de gaz şi primeşte zilnic 10 milioane de metri cub de gaz via Serbia.

Ungaria şi Serbia au convenit totodată să-şi dubleze conexiunile reţelelor de electricitate în următorii 6-8 ani, a mai spus Szijjarto.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.