Ameninţările lui Trump privind aplicarea de taxe vamale unor produse din UE afectează încrederea în economia Europei (Draghi)

Publicat:

Ameninţările repetate ale preşedintelui american Donald Trump privind impunerea de taxe vamale unor produse provenite din Uniunea Europeană afectează încrederea în economia Europei, a afirmat miercuri preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, transmit DPA, CNBC şi Reuters, potrivit Agerpres.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis miercuri să nu modifice dobânzile, iar Draghi a avertizat că datele analizate de echipa sa confirmă “creşterea mai lentă” a economiei zonei euro.


Citește și : Theresa May: Avem drept obiectiv obţinerea unui acord de retragere din UE într-o manieră ordonată şi fără probleme

“Organizaţia Mondială a Comerţului a constatat că subvenţiile UE acordate Airbus au afectat negativ Statele Unite, care acum vor impune tarife vamale unor produse din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari. În domeniul comerţului, UE a profitat mulţi ani de SUA. Se va opri curând!”, a scris Trump marţi, pe Twitter.

Referindu-se direct la “ameninţarea cu introducerea unor taxe vamale de către preşedintele Donald Trump”, Draghi a declarat miercuri că pericolul protecţionismului este unul dintre potenţialii factori care afectează creşterea economică a zonei euro.

“În primul rând, trebuie să vedem ce se va întâmpla deoarece am văzut şi în trecut că între cuvinte şi fapte este deseori o mare deosebire. Dar, cu certitudine, aceste ameninţări destul de frecvente subminează încrederea generală”, a avertizat şeful BCE.

Acesta a adăugat că încetinirea generală pe plan global ar putea fi parţial atribuită “ameninţării unor noi măsuri protecţioniste”.

Citește și : Copiii jurnalistului saudit Khashoggi neagă orice discuţie cu Riadul cu privire la un aranjament

Draghi a oferit o perspectivă sumbră a estimărilor privind evoluţia zonei euro, apreciind că datele pe care le are la dispoziţie indică “o creştere slabă”, dar a respins probabilitatea unei contracţii, susţinând că şansele unei recesiuni rămân scăzute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.