Amenzi uriaşe pentru presa australiană în scandalul Pell

Publicat:

Mai multe companii media australiene au fost amendate pentru că nu au respectat un ordin judecătoresc care le interzicea să publice detalii despre procesul în care cardinalul George Pell (foto) a fost judecat pentru abuzuri sexuale asupra minorilor, informează DPA, potrivit agerpres.

John Dixon, judecător la Curtea Supremă de Justiţie din statul australian Victoria, a emis vineri amenzi pentru 12 companii media în valoare totală de 1,1 milioane de dolari australieni (840.000 de dolari americani).


Citeşte şi: Washingtonul promite să susţină Israelul ‘INDIFERENT de guvern’ – Black News

The Age, Business Insider, Sydney Morning Herald, Mamamia şi News.com.au se numără printre companiile amendate pentru încălcarea acelui embargo mediatic.

Cele mai mari amenzi au fost în valoare de 400.000 de dolari, aplicate portalului News.com.au, deţinut de grupul News Corp al magnatului Rupert Murdoch, şi de 450.000 de dolari, pentru cotidianul The Age, deţinut de Nine Entertainment.

Cele 12 companii au pledat vinovate în luna februarie la acuzaţia de nerespectare a unui ordin judecătoresc.

Ele au încălcat un ordin care le interzicea să publice detalii despre procesul din 2018 în care cardinalul George Pell a fost judecat şi condamnat în Australia.

George Pell a fost declarat vinovat de un juriu în decembrie 2018 pentru agresarea sexuală a doi băieţi de cor în Catedrala din Melbourne în 1996. Curtea Supremă a decis însă, în unanimitate, să anuleze condamnarea sa, în aprilie 2020.

Citeşte şi: Iranul NU mai are drept de vot la Adunarea Generală a ONU – Black News

Ordinul de embargo media a fost impus pentru a preveni situaţia în care verdictul ar fi influenţat un al doilea proces, care a fost ulterior anulat.

George Pell, fost trezorier la Vatican şi fost consilier apropiat al papei Francisc, a fost eliberat din închisoare la 404 de zile după ce primise o sentinţă de şase ani de detenţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.