Americanii și aliații lor din Coreea de Sud și Japonia simulează războiul cu Nordul – Două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreeană, într-un exerciţiu de noapte cu avioane japoneze şi sud-coreene

Publicat:

Şase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marţi Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exerciţiu de forţă faţă de Coreea de Nord, transmite EFE. 

Forţele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat că două bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alăturat două avioane de luptă F-15K ale Coreei de Sud şi alte două avioane F-15 ale Japoniei.


“A zbura şi a ne antrena pe timp de noapte cu aliaţii noştri, de o manieră sigură şi eficientă, reprezintă o importantă capacitate comună a SUA, Japoniei şi Coreei de Sud, îmbunătăţind abilitatea tactică a aviatorilor fiecărei naţiuni”, a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operaţiuni Aeriene 613 al SUA.

“Aceasta este o demonstraţie clară a capacităţii noastre de a realiza operaţiuni fără întrerupere cu toţi aliaţii noştri, în orice moment şi în orice loc”, a adăugat acesta.

Misiunea a fost efectuată marţi noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) şi nu a răspuns la exerciţiile militare.

Tot marţi, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate naţională asupra “unei serii de opţiuni” de răspuns la ameninţările Coreei de Nord, în faţa unei eventuale agresiuni.

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la întâlnirea cu preşedintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, şi şeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

“Reuniunea de informare şi discuţia s-au axat pe o serie de opţiuni de răspuns la orice formă de agresiune a Coreei de Nord sau, dacă ar fi necesar, pentru a împiedica o ameninţare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite şi a aliaţilor lor”, a arătat Sanders.

La finalul săptămânii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis că va continua dezvoltarea “valorosului” său program nuclear pentru a face faţă ameninţărilor SUA, iar preşedintele american, Donald Trump, a spus că “va merge un singur lucru” în privinţa Phenianului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.