Americanii au confiscat 41 de nume de domenii web utilizate de agenţi ruşi

Publicat:

Americanii au confiscat 41 de nume de domenii web utilizate de agenţi ruşi

Ministerul american al Justiţiei a anunţat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care consideră că erau utilizate de agenţi ruşi şi de complici ai lor pentru acţiuni de piraterie informatică în SUA, relatează France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Aceste acţiuni penale sunt însoţite de o procedură civilă a Microsoft pentru confiscarea a 66 de nume de domenii web utilizate de acelaşi grup, denumit de gigantul informatic “Star Blizzard”, iar de autorităţile americane drept “grupul Callisto”.


Citeşte şi: Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală – Stiripesurse.md

În decembrie 2023, justiţia americană a inculpat doi cetăţeni ruşi pentru piraterie informatică în cadrul acestui grup, asociat – potrivit Washingtonului – cu ‘Centrul 18’, o unitate a Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB).

Americanii au confiscat 41 de nume de domenii web utilizate de agenţi ruşi

Aceste nume de domenii web erau “utilizate sau destinate a fi utilizate de membrii grupului Callisto ca parte a unei campanii active şi sofisticate de atacuri cibernetice ţintite”, conform documentului de confiscare făcut public joi.

Erau vizaţi în special foşti membri ai comunităţii de informaţii americane, foşti şi actuali angajaţi din sectoarele apărării şi energiei, precum şi subcontractanţi militari americani.

“Guvernul rus desfăşura această operaţiune pentru a fura informaţii sensibile de la americani, folosind conturi de mesagerie electronică aparent legale pentru a-şi prinde victimele în capcană”, a declarat într-un comunicat procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco.

În septembrie, Ministerul Justiţiei al SUA a anunţat confiscarea a 32 de nume de domenii web utilizate în cadrul unei “campanii de influenţare a rezultatului alegerilor prezidenţiale americane”, desfăşurată – potrivit lui – sub autoritatea administraţiei prezidenţiale ruse. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului În acest weekend, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în mai multe localități din țară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.