X

Americanii s-au convins ce reprezintă ultimul test cu rachetă iranian: Fake News!

Oficiali americani consideră anunţul Iranului că a testat o rachetă balistică, în weekend, ce ar putea ajunge în Israel drept o minciună, înregistrarea video a lansării fiind de fapt o reciclare a imaginilor unui test cu rachetă anterior, scrie publicaţia The Times of Israel, citată marţi de Novinite.

Iranul a anunţat sâmbătă că a testat cu succes o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, în ciuda avertismentelor Washingtonului care este pregătit să renunţe la un acord nuclear cheie cu Teheranul.

Citeşte şi: Nouă escaladare a violențelor în teritoriile ocupate. Trei israelieni ucişi într-o colonie în Cisiordania de către un palestinian – FOTO/VIDEO

Televiziunea de stat iraniană a transmis imagini ale lansării rachetei Khoramshahr, care a fost prezentată pentru prima oară la o paradă militară vineri la Teheran.

Dar potrivit Fox News, doi oficiali americani susţin că înregistrarea video este mai veche de şapte luni şi datează de la o lansare eşuată la sfârşitul lunii ianuarie, când racheta a explodat la scurt timp după lansare.

Postul public iranian nu a dat niciun fel de date pentru testul ce ar fi avut loc sâmbătă, deşi aceste informaţii sunt aşteptate “în curând”, potrivit oficialilor iranieni.

Tags: fake newsIranisraelrachetaSUAtest
Categorii: Sinteze