Americanii cred că atentatele din Sri Lanka au fost inspirate de ISIS

Publicat:

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat miercuri într-un interviu televizat că, după “toate indiciile”, atacurile cu bombă de duminică din Sri Lanka, care au ucis 359 de persoane, au fost inspirate de gruparea jihadistă Stat Islamic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Fiecare indiciu arată că acestea au fost cel puţin inspirat de ISIS”, a declarat Pompeo într-un interviu acordat CBS News.


Citește și : Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării Hezbollah

Surse la curent cu informaţiile adunate de guvernul american în legătură cu atentatele au declarat pentru Reuters că, deşi investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, agenţiile americane cred că gruparea care a comis atacurile avea simpatii şi, posibil, contacte cu mişcarea jihadistă Stat Islamic.

Agenţiile SUA strâng informaţii despre relaţia atacatorilor cu gruparea jihadistă şi încearcă să stabilească dacă a existat o implicare în atacuri a rămăşiţelor organizaţiei centrale a grupării militante, care s-a împrăştiat după evacuarea sa din teritoriul controlat în Siria, conform surselor citate de Reuters.

Citește și : Statele Unite sancţionează persoane şi entităţi care oferă susţinere mişcării Hezbollah

Potrivit uneia din surse, informaţiile oficiale adunate confirmă ştirile apărute, potrivit cărora liderul grupării care a realizat atacurile este cunoscut sub numele de Mohammed Zahran Hashim şi că el este figura centrală, nemascată, dintr-o fotografie a presupusei echipe de atac publicată pe un site al grupării Stat Islamic.

Sursa a adăugat că anchetatorii consideră că o altă persoană implicat în atacuri a fost Abdul Lathief Jameel Mohammed. Publicaţia The Guardian a informat că anchetatorii britanici susţin că acesta ar fi studiat la un moment dat în sud-estul Angliei, între 2006 şi 2007. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.