Americanii încă se tem de Coreea de Nord. Phenianul are mai multe facilităţi de rachete nedeclarate

Publicat:

Un think-tank american a anunţat luni că a identificat cel puţin 13 dintr-un număr estimat de 20 de facilităţi de rachete nedeclarate şi funcţionale în Coreea de Nord, în contextul în care negociatorii americani încearcă să convingă Phenianul să renunţe la armele nucleare şi la rachetele cu rază lungă de acţiune, transmite Reuters, potrivit agerpres.

La unele din aceste situri au fost observate mici îmbunătăţiri de infrastructură, în pofida negocierilor care au loc, relevă raportul Centrului de studii strategice şi internaţionale (CSIS) din Washington.


Citeşte şi: Un oficial al ministerului de externe iranian, condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj

Siturile identificate în raport sunt răspândite în zone montane izolate şi ar putea fi folosite pentru a găzdui rachete balistice cu diferite raze de acţiune, dintre care cele cu rază lungă se crede că sunt capabile să lovească teritoriul SUA.

Cercetătorul Joseph Bermudez de la CSIS a menţionat că nu este vorba de facilităţi pentru lansarea rachetelor, explicând că, deşi de la aceste instalaţii pot fi lansate rachete în caz de urgenţă, procedura de lucru a forţelor armate nord-coreene cere ca lansările să aibă loc de la alte centre “semi-pregătite” în prealabil.

Citeşte şi: Un avion american de vânâtoare s-a prăbuşit în Marea Filipinelor – FOTO

La summitul din iunie din Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump s-au angajat să facă demersuri în vederea denuclearizării, dar fără termene specifice, iar negocierile desfăşurate până acum nu au progresat prea mult.

Phenianul a anunţat că a închis obiectivul nuclear de la Punggye-ri şi poligonul de teste balistice de la Sohae, evocând posibilitatea de a închide şi alte facilităţi dacă Washingtonul ia “măsuri concordante”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.