X

Americanii nevaccinaţi dau vina pe turismul internaţional şi pe mass-media pentru recenta creştere a numărului de infectări

Majoritatea americanilor nevaccinaţi nu se consideră vinovaţi pentru recenta creştere a cazurilor de COVID-19 din SUA, dând vina în schimb pe călătorii internaţionali, mass-media şi preşedintele Joe Biden, relatează dpa, potrivit agerpres.

Un sondaj Axios / Ipsos publicat marţi a constatat că, dintre americanii nevaccinaţi, 37% afirmă că de vină pentru creşterea cazurilor sunt oamenii care călătoresc în SUA din alte ţări, 27% – mass-media, 23% – americanii care călătoresc în alte ţări, 21% – preşedintele Biden şi, în fine, 10% cei nevaccinaţi.

Citește și: Patru morţi şi 20 de răniţi în atacul din Afganistan

În acelaşi timp, dintre respondenţii vaccinaţi, 79% dau vina pe cei nevaccinaţi, 36% – pe fostul preşedinte Donald Trump, 33% – pe mass-media conservatoare, 30% – pe călătorii care vin în SUA şi 25% pe americanii care călătoresc în afara ţării.

Sondajul a fost realizat între 30 iulie şi 2 august pe un eşantion de 999 adulţi, cu marja de eroare de plus sau minus 3-3,4 puncte procentuale.

În general, 21% dintre respondenţi au declarat că nu se vor vaccina, probabilitatea de a spune că se vor vaccina fiind mai scăzută în rândul republicanilor, al absolvenţilor de liceu sau cu un nivel inferior de studii şi al persoanelor de culoare.

Citeşte şi: Un poliţist american a fost UCIS în atacul de lângă Pentagon

Sondajul vine în timp ce cazurile de COVID-19 sunt în creştere peste tot în SUA: cazurile de contaminare au crescut cu 142% în ultimele două săptămâni, iar spitalizările au crescut cu 83% în aceeaşi perioadă, potrivit The New York Times.

Unii oficiali şi-au exprimat preocuparea că migranţii care trec frontiera răspândesc coronavirusul în Statele Unite. Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a emis săptămâna trecută un ordin executiv care le cere autorităţilor să-i oprească pe şoferii care transportă migranţi, invocând riscul de COVID-19, a relatat Texas Tribune. 

Tags: coronaviruscovid-19Greg AbbottJoe BidenSUAtexas
Categorii: Știrile zilei