X

Americanii nu scapă de POTOP! Anunţul îngrijorător al meteorologilor – VIDEO

Tornadele şi ploile torenţiale care au măturat statele americane cuprinse între regiunea Southern Plains şi New Jersey vor scădea din intensitate până în a doua parte a zilei de joi, însă vor reveni săptămâna viitoare, conform prognozelor meteorologilor, citate miercuri de Reuters, potrivit agerpres.

Ploile, grindina, furtunile şi ameninţarea tornadelor vor reveni în estul statelor Texas, Kansas, Iowa, Missouri, Illinois şi unele regiuni de pe Coasta de Est, a declarat miercuri David Roth, meteorolog în cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

Citeşte şi: Autorităţile americane au pus mâna pe ‘JAGUAR’, unul din capii cartelului Sinaloa – FOTO

Mai multe tornade s-ar fi produs marţi seară în Kansas. În urma acestora, numeroase locuinţe au fost avariate, iar vântul puternic a scos din rădăcini arbori şi a rupt linii de înaltă tensiune, a precizat NWS.

Peste zece persoane ar fi fost rănite în comitatul Douglas din Kansas, potrivit Biroului Şerifului. Amploarea pagubelor nu este deocamdată cunoscută.

Ultima serie de tornade a venit la o zi după ce fenomene similare au pulverizat mai multe clădiri din vestul Ohio şi au provocat moartea unei persoane şi mai mulţi răniţi.

Preşedintele Donald Trump a anunţat pe Twitter că a deblocat fonduri federale pentru ajutorarea statului Ohio.

NSW a anunţat că va trimite miercuri echipe de monitorizare pentru evaluarea pagubelor şi determinarea intensităţii furtunilor, a indicat un reprezentant al instituţiei din Topeka, Kansas.

Citeşte şi: Lupte crâncene la summitul UE pentru succesiunea lui Jean-Claude Juncker

Călătorii de pe Aeroportul Internaţional Kansas au fost nevoiţi să se adăpostească în parcări în timpul furtunii de marţi noapte, a indicat instituţia într-un mesaj publicat pe Twitter. Aeroportul a fost închis temporar pentru îndepărtarea resturilor de pe piste.


Peste 300 de tornade au măturat în ultimele două săptămâni Vestul mijlociu al Statelor Unite (Midwest).

Furtunile recente urmează unei serii de tornade şi inundaţii în urma cărora cel puţin trei persoane din Missouri şi şase din Oklahoma şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută, notează Reuters.

Tags: comitatul DouglasIllinoisIowaKansasMissouriNew JerseyOhioploi torentialeServiciul Naţional de Meteorologie (NWS)Southern PlainsSUAtexasTopekatornade
Categorii: Meteo