Americanii pun aceeaşi placă ca în 2016: Îi suspectează pe ruşi că încearcă să DISCREDITEZE alegerile prezidenţiale!

Publicat:

Rusia încearcă să discrediteze alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie din Statele Unite şi mai ales votul prin corespondenţă, suspectează Departamentul Securităţii Interne (DHS) într-o notă internă dezvăluită joi de mai multe media americane, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Rusia este susceptibilă să accentueze în continuare criticile împotriva votului prin corespondenţă, cu scopul ca populaţia să îşi piardă încrederea în procesul electoral”, au scris în nota lor specialiştii în informaţii din cadrul DHS.


Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

Ei sunt de părere că eforturile ruse în acest sens au început cel puţin în martie 2020, prin intermediul presei de stat şi reţelelor sociale, şi s-au accelerat odată cu răspândirea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, ce i-ar determina pe mulţi americani să privilegieze în acest an votul prin corespondenţă pentru prezidenţiale.

Preşedintele american, Donald Trump, avertizează şi el de mai multe săptămâni, fără dovezi concrete, în legătură cu riscul de fraudă în cazul recurgerii masive la votul prin corespondenţă.

Congresmanul democrat Adam Schiff, şeful Comisiei pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor, a estimat într-un comunicat că Rusia se face “ecoul” “afirmaţiilor false şi înşelătoare” ale preşedintelui republican.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

Pe de altă parte, mai mulţi senatori democraţi au cerut joi Departamentului Trezoreriei să sancţioneze “imediat” orice individ sau organizaţie rusă interferând în alegerile americane.

Serviciile americane de informaţii dispun, potrivit acestora, de informaţii care arată că Rusia încearcă să dăuneze campaniei democratului Joe Biden şi să o favorizeze pe cea a lui Donald Trump, cum a făcut şi în 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.