X

Americanii susţin că au probe video care dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze bronzul la JO

Americanii susţin că au probe video care dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze bronzul la JO

Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite a depus duminică la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, potrivit acesteia, dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz cucerită la gimnastică artistică la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.

Probele suplimentare au fost prezentate de Federaţia americană de Gimnastică la o zi după ce TAS a decis în favoarea apelului făcut de gimnasta Ana Bărbosu, care a urcat pe locul al treilea şi primeşte medalia de bronz, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Federaţia Română de Gimnastică a susţinut la TAS că o contestaţie depusă de antrenorul lui Chiles, Cecile Landi, a fost făcută după termenul limită de un minut şi că americanca nu ar trebui să primească nota de 13,766 care a urcat-o pe locul al treilea.

Dar USA Gymnastics a declarat că a furnizat Tribunalului de Arbitraj Sportiv imagini care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizie, potrivit Reuters.

„Înregistrarea video arată că Landi a făcut prima cerere de contestaţie la 47 secunde după ce scorul a fost postat, urmat de o a doua contestaţie la 55 secunde după ce scorul a fost iniţial postat”, a transmis USA Gymnastics într-un comunicat.

Jordan Chiles primise iniţial un punctaj de 13,666, în timp ce Ana Bărbosu a obţinut 13,700.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Decizia TAS nu le afectează nici pe câştigătoarea Rebeca Andrade din Brazilia şi nici medaliata cu argint Simone Biles din Statele Unite, care au obţinut 14,166 şi 14,133.

Tags: bronzJordan Chilesvideo
Sport