X

Americanii susțin cu au omorât un lider islamist în estul Siriei

Oficiali din SUA au declarat duminică că un lider al grupării Stat Islamic a fost omorât pe 7 iulie, în urma unui atac cu dronă, potrivit Reuters, informează mediafax.

Armata americană a folosit în atacul din Siria aceleași drone MQ-9 care „au fost hărțuite de avioane rusești într-o întâlnire care a durat aproape două ore”, au anunțat reprezentanții SUA.,

Citește și : Premierul olandez Rutte anunță demisia guvernului său

„Comandamentul Central al SUA a efectuat un atac în Siria care a dus la moartea lui Usamah al-Muhajir, un lider ISIS în estul Siriei”, a precizat sursa, fără a oferi detalii.

În ultimul an, Washingtonul a intensificat raidurile și operațiunile împotriva presupușilor agenți Stat Islamic în Siria, ucigând și arestând diverși lideri ai săi care se adăpostiseră în zone aflate sub controlul rebelilor susținuți de Turcia.

Citește și : Casa Albă: Ucraina ‘nu se va alătura NATO’ la finalul summitului de la Vilnius

Gruparea teroristă a pierdut în 2019 ultimul teritoriu pe care îl mai controla în Siria. Organizația Stat Islamic a controlat o treime din Irak și Siria la apogeul său în 2014. Deși au fost învinși în ambele țări, militanții săi continuă să desfășoare atacuri.

Tags: MQ-9siriastat islamicSUAUsamah al-Muhajir
Categorii: Sinteze