Americanilor le-au fost oferite locuri la cursa care va pleca din Wuhan, însă contracost

Publicat:

Consulatul Statelor Unite a oferit americanilor înregistrați la misiunea diplomatică locuri la cursa aeriană care va pleca din Wuhan, China și care va avea la bord personal medical, însă contracost, a relatat un oficial american, pentru CNN, scrie mediafax.

Aproape 1.000 de americani trăiesc în Wuhan și cei care vor să evacueze orașul alături de diplomații Statelor Unite vor fi taxați pentru a se putea îmbarca, a explicat sursa.


Citește și: SUA şi Franţa îşi vor evacua cetăţenii din oraşul chinez Wuhan

Oficialul american a contrazis relatările din Wall Street Journal că „orice loc disponibil ar putea fi oferit cetățenilor care nu sunt americani și diplomaților din alte state”. Acesta a spus că cetățenilor non-americani le va fi permis să se îmbarce doar dacă au rude din SUA sau sunt căsătoriți cu americani.

Acesta a adăugat că diplomați din alte țări precum Coreea de Sud și Marea Britanie și-au aranjat propriul mod de plecare din orașul Wuhan. De asemenea, oficialul a declarat că felul în care publicația Wall Street Journal a descris dimensiunile aeronavei nu esteîn întregime corect, în condițiile în care oficialii încă trebuie să aleagă între un avion îngust de tip Boeing 737 sau unul mai lat de tip Boeing 767.

Întrebat de ce SUA își evacuează diplomații și cetățenii din Wuhan, în contextul în care în timpul epidemiei de SARS care a lovit China în 2003 nu a fost luată o astfel de măsură, oficialul a afirmat că: „Cred că ne-am învățat cu toții lecția în urma epidemiei de SARS”.

Guvernul Statelor Unite a aranjat ca un avion să evacueze toți diplomații din orașul Wuhan, care a devenit punctul zero al noului coronavirus din China, a declarat un oficial american, sâmbătă, pentru CNN.

Citește și: Trump apare într-o înregistrare audio în care ar cere demiterea ambasadorului SUA în Ucraina

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, iar 1.362 dintre acestea au fost depistate în China, informează CNN. Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecției cu acest virus a rămas la 41.

Două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.