Americanul care a pozat ca un boss în biroul lui Nancy Pelosi a fost găsit VINOVAT pentru mai multe infracţiuni – VIDEO

Publicat:

Un american, care a fost imortalizat cu picioarele pe o masă în biroul preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cursul asaltului asupra Capitoliului, a fost găsit vinovat luni pentru mai multe infractiuni, notează AFP, potrivit agerpres.

După o scurtă deliberare, juraţii l-au declarat pe Richard Barnett, 62 de ani, vinovat, printre altele, de interferare într-o procedură oficială, jaf şi pătrundere într-o clădire federală cu o armă periculoasă (un baston capabil să trimită şocuri electrice).


Pe 6 ianuarie 2021, el a invadat, la fel ca sute de partizani ai fostului preşedinte republican Donald Trump, sediul Congresului în momentul în care aleşii certificau victoria democratului Joe Biden la prezidenţiale.

El a fost fotografiat de AFP în biroul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu picioarele pe o mobilă. Poza a făcut înconjurul lumii şi a permis poliţiei să-l aresteze rapid.

Citeşte şi: Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus de la Riga – Black News

Potrivit dosarului acuzării, această susţinător al mişcării conspiraţioniste Qanon i-a lăsat un mesaj jignitor democratei şi a furat un plic pe care ea îl semnase.

În cursul procesului său, el a fost sfidător, susţinând că a fost “împins în interiorul” Capitoliului de către mulţime.

Citeşte şi: Dezertorul grupării paramilitare ruse Wagner, arestat de poliţia norvegiană – Black News

Pedeapsa sa va fi pronunţată în mai. Între timp, el rămâne în arest la domiciliu cu o brăţară electronică.

În doi ani de anchetă, peste 950 de participanţi la acest atac au fost arestaţi şi aproximativ 200 de condamnaţi la închisoare, potrivit AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.