X

Americanul care a pozat ca un boss în biroul lui Nancy Pelosi a fost găsit VINOVAT pentru mai multe infracţiuni – VIDEO

Un american, care a fost imortalizat cu picioarele pe o masă în biroul preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în cursul asaltului asupra Capitoliului, a fost găsit vinovat luni pentru mai multe infractiuni, notează AFP, potrivit agerpres.

După o scurtă deliberare, juraţii l-au declarat pe Richard Barnett, 62 de ani, vinovat, printre altele, de interferare într-o procedură oficială, jaf şi pătrundere într-o clădire federală cu o armă periculoasă (un baston capabil să trimită şocuri electrice).

Pe 6 ianuarie 2021, el a invadat, la fel ca sute de partizani ai fostului preşedinte republican Donald Trump, sediul Congresului în momentul în care aleşii certificau victoria democratului Joe Biden la prezidenţiale.

El a fost fotografiat de AFP în biroul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu picioarele pe o mobilă. Poza a făcut înconjurul lumii şi a permis poliţiei să-l aresteze rapid.

Citeşte şi: Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus de la Riga – Black News

Potrivit dosarului acuzării, această susţinător al mişcării conspiraţioniste Qanon i-a lăsat un mesaj jignitor democratei şi a furat un plic pe care ea îl semnase.

În cursul procesului său, el a fost sfidător, susţinând că a fost “împins în interiorul” Capitoliului de către mulţime.

Citeşte şi: Dezertorul grupării paramilitare ruse Wagner, arestat de poliţia norvegiană – Black News

Pedeapsa sa va fi pronunţată în mai. Între timp, el rămâne în arest la domiciliu cu o brăţară electronică.

În doi ani de anchetă, peste 950 de participanţi la acest atac au fost arestaţi şi aproximativ 200 de condamnaţi la închisoare, potrivit AFP.

Tags: CapitoliuDonald TrumpJoe BidenNancy PelosiQAnonRichard Barnett
Categorii: Știrile zilei