Americanul Danny Fenster SCAPĂ de închisoare în Myanmar

Publicat:

Jurnalistul american Danny Fenster, închis din mai de junta militară din Myanmar, a fost eliberat din detenţie, au anunţat angajatorul său şi o sursă guvernamentală birmană, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Danny Fenster este transportat de la Yangon, unde era închis, în capitala Naypyidaw şi va fi expulzat, a precizat o sursă guvernamentală din Myanmar.


Citeşte şi: Mai multe australience dau în judecată Qatarul, după examinările ginecologice forţate pe Aeroportul din Doha – Black News

“Veşti grozave. Am auzit că Danny Fenster a fost eliberat”, a scris pe Twitter Sonny Swe, editorul revistei Frontier Myanmar, angajatorul jurnalistului american.

În vârstă de 37 de ani, jurnalistul a fost arestat în mai când încerca să părăsească ţara, iar de atunci a fost în detenţie în închisoarea Insein, din apropiere de Yangon.

Săptămâna trecută, el a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru incitare împotriva armatei şi asociere ilegală.

El urma să compară marţi la un tribunal pentru terorism şi răzvrătire şi risca pentru asta închisoarea pe viaţă.

“Este cert că a fost eliberat, dar nu am intrat în contact cu el şi nu putem spune nimic pentru moment”, a declarat editorul Sonny Swe.

Myanmarul este în haos de la lovitura de stat militară din februarie care a înlăturat guvernul ales al fostei disidente Aung San Suu Kyi.

Citeşte şi: Șefa NHS Anglia este acuzată că a ABUZAT de statisticile Covid – Black News

De atunci, peste 1.200 de civili au fost ucişi şi mii de oameni au fost arestaţi, între care zeci de jurnalişti, potrivit militanţilor pentru drepturile omului citaţi de ONU.

Presa este reprimată de junta militară, care încearcă să îşi consolideze controlul asupra informaţiilor, limitând accesul la internet şi anulând licenţele unor media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024 Tenismanul spaniol Rafael Nadal figurează pe lista participanţilor la ediţia din acest an a US...

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi Guvernul a aprobat...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.