Amnesty International a găsit echipamente de tortură la un târg internaţional de securitate

Publicat:

Bastoane cu ţinte, scuturi cu şocuri electrice şi furci antirevoltă: Amnesty International a descoperit ‘echipamente de tortură ilegale’ la un salon internaţional organizat la Paris şi dedicat securităţii interne a statelor, informează joi AFP, potrivit agerpres.

‘Standul în cauză a fost închis imediat, miercuri noaptea, sub controlul ofiţerilor’ de poliţie, a declarat joi directoarea salonului, Muriel Kafantaris, iar expozantului i s-a interzis să-şi mai prezinte echipamentele la salonul Milipol.


‘Responsabilul Amnesty International a fost aici marţi la deschiderea expoziţiei. El ne-a spus despre standul în cauză’, a adăugat ea.

Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Potrivit acesteia, singurul obiect pe care l-a menţionat la acel moment a fost ‘o brăţară cu şocuri electrice’ prezentă la standul chinez incriminat. ‘Nu ştiu de unde au apărut’ celelalte echipamente menţionate de ONG, a adăugat Muriel Kafantaris.

‘Instrumente de tortură precum bastoanele cu electroşocuri şi cătuşele grele de fier pentru picioare sunt interzise în UE. Atunci de ce se găseau la vânzare în Paris?’, a întrebat Ara Marcen Naval, consilier pentru controlul armelor al Amnesty, într-un comunicat.

‘Prin neaplicarea legislaţiei, Franţa le permite torţionarilor să-şi cumpere marfă. Milipol este primul mare test pentru noile reglementări UE privind instrumentele de tortură şi este foarte deranjant să constatăm că aceste reguli sunt deja nerespectate, la mai puţin de un an de la intrarea lor în vigoare’, a spus organizaţia neguvernamentală.

Amnesty International a cerut autorităţilor franceze să investigheze ‘urgent’ importul acestor obiecte ilegale: ‘ele (autorităţile) trebuie să pună în aplicare măsuri care să garanteze aplicarea strictă a legislaţiei UE, astfel încât nicio persoană şi nicio ţară să nu continue să beneficieze de acest comerţ cu instrumente menite să provoace suferinţe oamenilor’, a mai spus ONG-ul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.