Amnesty international, sancţionată cu o amendă de 6,5 milioane de dolari în India pentru delicte financiare

Publicat:

India a sancţionat cu o amendă de aproape 6,5 milioane de dolari filiala locală a Amnesty International pentru delicte financiare, după o anchetă considerată o “vânătoare de vrăjitoare” de organizaţia de apărare a drepturilor omului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Agenţia care anchetează asupra delictelor financiare în ţară a indicat vineri că Amnesty a încălcat reglementarea indiană privind finanţarea utilizând donaţii din străinătate pentru a-şi dezvolta activităţile locale.


Citește și : Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Într-o declaraţie, agenţia precizează că organizaţia internaţională trebuie să achite o amendă de 6,5 milioane de dolari şi fostul său şef Aakar Patel o amendă suplimentară de 1,3 milioane de dolari.

Amnesty International nu a comentat până acum, după anunţul amenzii.

Organizaţia a pus capăt activităţilor sale în India în 2020 după poprirea conturilor sale bancare ordonată de guvern. La momentul respectiv, ea a apreciat că este victima “unei nesfârşite vânători de vrăjitoare a guvernului indian împotriva grupurilor de apărare a drepturilor omului din motive nefondate”.

Amnesty International şi alte ONG-uri se consideră victimele unei hărţuiri a guvernului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi pentru că au criticat modul în care sunt tratate minorităţile indiene şi pentru că au denunţat abuzurile comise în zonele de conflict, în special în Kashmir.

Amnesty a fost urmărită în justiţie pentru rebeliune după ce a organizat în 2016 o conferinţă privind încălcările drepturilor omului în Kashmir. În cele din urmă s-a renunţat la urmărirea penală.

Citește și : Boris Johnson renunţă la petrecerea nunţii la Chequers, reşedinţa la ţară a premierilor britanici

Biroul Amnesty International de la Bangalore a fost apoi percheziţionat în 2018 de agenţia care anchetează delictele financiare.

La începutul acestui an, Aakar Patel nu a putut părăsi ţara din cauza unei acţiuni în justiţie şi i s-a refuzat îmbarcarea într-un zbor cu direcţia SUA de pe aeroportul din Bangalore de către membri ai Biroului central de investigaţii (CBI), agenţia indiană de investigaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles Hoţii au pătruns în proprietatea din Los Angeles a lui Tom Hanks...

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Un sportiv american s-a plâns de medalia ‘deteriorată’, iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui

Un sportiv american s-a plâns de medalia 'deteriorată', iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.