X

Analist politic: Pentru a evita tragediile, Moldova are nevoie de o aplicație de alertă

Pentru a evita tragediile, precum cele de la Coșcalia, ar fi nevoie de o aplicație de alertă în Republica Moldova. Despre acest lucru a vorbit analistul politic Roman Mihăieș. Potrivit lui, în situațiile de risc, cetățenii ar trebui să primească un mesaj de atenționare. O astfel de aplicație a fost lansată în România.

Parlamentul a declarat că vrea să știe unde „s-a rupt lanțul” în misiunea de salvare a celor două persoane decedate în raionul Căușeni din cauza zăpezii abundente.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Vinovații vor fi căutați de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, iar raportul final va fi prezentat în plenul Parlamentului.

Două persoane au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite luni dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

Fiica și ginerele cuplului susțin că tragedia putea fi evitată dacă autoritățile reacționau prompt.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

În urma urgiei care a luat viața oamenilor, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului de Urgență 112.

Cu declarații despre cazul de la Coșcalia a venit și ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă.

Tags: alertaanalistaplicatierepublica moldovaRoman MihăieșRomania
Categorii: SocialȘtirile zilei