Analistul rus care a contribuit la întocmirea dosarului Steele, arestat într-o anchetă a procurorului special John Durham

Publicat:

Analistul rus care a ajutat la întocmirea “dosarului Steele” care atrăgea atenţia asupra unor potenţiale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump din 2016 şi Rusia a fost arestat joi, în cadrul unei anchete a procurorului special John Durham, informează New York Times, preluat de Reuters, potrivit agerpres.  

Un avocat al analistului Igor Dancenko şi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie nu au răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta informaţia.


Citește și : Administraţia Biden îi OBLIGĂ pe americani să se vaccineze! Termenul limită este aproape!

Două surse familiarizare cu activităţile lui John Durham, procurorul special numit de Departamentul de Justiţie în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump pentru a investiga chestiuni legate de dosarul Steele, a precizat că Durham a emis citaţii în cazul mai multor persoane, inclusiv unele legate de Fusion GPS, firma de investigaţii din Washington care a contractat întocmirea dosarului.

Christopher Steele, un fost ofiţer britanic de informaţii care a pregătit dosarul pentru Fusion GPS, care lucra pentru o firmă de avocatură ce reprezenta Partidul Democrat şi echipa de campanie din 2016 a lui Hillary Clinton, a refuzat să comenteze într-un e-mail trimis Reuters.

Una dintre sursele familiarizate cu activităţile lui Durham a declarat că Fusion GPS nu este o ţintă a investigaţiei lui Durham. Steele a refuzat anterior să coopereze cu anchetatorii care lucrau pentru Durham.

Dosarul, care a fost trimis FBI şi media înainte de alegerile din 2016, prezenta alegaţii încă neprobate că Rusia deţinea informaţii compromiţătoare despre Turmp şi unii din consilierii săi de campanie şi că Moscova lucra în spatele scenei pentru înfrângerea lui Clinton.

Citește și : O navă cu sute de migranţi cere permisiunea de a opri într-un port din Italia

Într-un e-mail trimis Reuters în urmă cu un an, Dancenko a negat că este agent rus, contrazicând sugestiile aliaţilor lui Trump din Congres.

“Sunt exact ceea ce Divizia de securitate naţională a Departamentului de Justiţie, FBI, inspectorul general al FBI, procurorul special şi Comisia de informaţii a Senatului au stabilit: un expert experimentat în afaceri ruseşti care a petrecut peste un deceniu în domeniul informaţiilor”, a menţionat Dancenko.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.