X

Anatol Țăranu: Datorită guvernărilor anterioare, societatea noastră continuă să fie divizată categoric

Anatol Țăranu: Datorită guvernărilor anterioare, societatea noastră continuă să fie divizată categoric

Anatol Țăranu susține că începând de astăzi are loc bătălia pentru prezidențialele de la Chișinău.

Comentator politic este de părere că alegerile prezidențiale vor reprezenta o miză pentru Federația Rusă care va încerca să-și impună candidații săi, potrivit Tvr Moldova.

Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

Potrivit comentatorului politic, acest lucru este admisibil, luând în considerare că astăzi SIS-ul a informat despre exista unor noi campanii de dezinformare care întreprind măsuri active pentru destabilizarea situației politice în Republica Moldova.

„Eu cred ca Federația Rusă stă în fața unei dileme foarte serioase: să-l susțină pe Dodon, care este cel mai bine plasat în sondaje, dar care cred că are șanse puține să câștige sau totuși să identifice o nouă candidatură care ar putea cu adevărat să facă o concurență reală Maiei Sandu la prezidențiale, ”, menționează Anatol Țăranu, la emisiunea Punctul pe Azi.

Cu privire la activitatea partidelor pro europene, Anatol Țăranu consideră că exitența unor noi candidați pro europeni este necesară, deoarece Republica Moldova este divizată în două curente ce au viziuni diferite spre atingerea obiectivului final, și anume integrarea în UE.

„ Maia Sandu nu va fi unicul candidat la alegerile prezidențiale care va reprezenta partida pro europeană, vor fi și alții, și nu consideră că este un mare pericol din acest punct de vedere, acest lucru fiind necesar din simplul motiv că în Republica Moldova sunt două mari curente privitor la calea de atingere a obiectivului final sau obiectivului principal – Uniunea Europeană. Primii sunt pe poziția „ Noi trebuie să mergem în UE ca un stat suveran, independent, acolo să ne întâlnim cu România și acolo să ne rezolvăm toate problemele.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

Al doilea curent sunt susținătorii poziție: „ Da, noi trebuie neaparat să mergem în UE, calea cea mai bună și cea mai scurtă este unirea politică cu România.” Datorită guvernărilor anterioare, societatea noastră continuă să fie divizată categoric după opțiunea de civilizație”, a spus Anatol Țăranu.

Tags: Anatol Ţăranuchisinauprezidenţialerepublica moldovaUE
Politică