Anatol Țăranu: Decizia Maiei Sandu de a retrage cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin este una justificată

Publicat:

Decizia președintei Maiei Sandu de a retrage cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin, promotor al războiului Rusiei împotriva Ucrainei este una justificată, a subliniat analistul Anatol Țăranu.

Deși, în statele democratice asemenea acțiuni nu sunt admise, în cazul R. Moldova, care se confruntă cu un război hibrid, asemenea acțiuni au rolul de a ne proteja, a subliniat analistul Anatol Țăranu.


Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

„Eu cred că decretul președintelui Maia Sandu în privința lui Kalinin este o încercare de a proteja R. Moldova, o încercare de a proteja spațiul informațional, dar și politic, luând în considerare că Kalinin pretinde a fi un președinte de partid în R. Moldova. În realitate el este un agent al unei țări străine, care a desfășurat un război hibrid împotriva R. Moldova și asta vine să justifice decretul președintelui Maia Sandu”, a declarat Anatol Țăranu.

  Maia Sandu, i-a retras cetățenia moldovenească lui Alexandr Kalinin, un politician care a sprijinit în mod deschis invazia rusă în Ucraina.

Anterior, Kalinin a fost inclus în lista sancțiunilor impuse de mai multe state și organizații internaționale pentru tentativa de destabilizare a situației în R. Moldova în favoarea Rusiei.

Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

În iulie 2023, presa din R. Moldova a scris că Kalinin împreună cu mai multe persoane distribuiau știri false și elemente de propagandă în spațiul informațional al țării noastre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.