X

Anatol Țăranu: Decizia Maiei Sandu de a retrage cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin este una justificată

Decizia președintei Maiei Sandu de a retrage cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin, promotor al războiului Rusiei împotriva Ucrainei este una justificată, a subliniat analistul Anatol Țăranu.

Deși, în statele democratice asemenea acțiuni nu sunt admise, în cazul R. Moldova, care se confruntă cu un război hibrid, asemenea acțiuni au rolul de a ne proteja, a subliniat analistul Anatol Țăranu.

Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

„Eu cred că decretul președintelui Maia Sandu în privința lui Kalinin este o încercare de a proteja R. Moldova, o încercare de a proteja spațiul informațional, dar și politic, luând în considerare că Kalinin pretinde a fi un președinte de partid în R. Moldova. În realitate el este un agent al unei țări străine, care a desfășurat un război hibrid împotriva R. Moldova și asta vine să justifice decretul președintelui Maia Sandu”, a declarat Anatol Țăranu.

  Maia Sandu, i-a retras cetățenia moldovenească lui Alexandr Kalinin, un politician care a sprijinit în mod deschis invazia rusă în Ucraina.

Anterior, Kalinin a fost inclus în lista sancțiunilor impuse de mai multe state și organizații internaționale pentru tentativa de destabilizare a situației în R. Moldova în favoarea Rusiei.

Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

În iulie 2023, presa din R. Moldova a scris că Kalinin împreună cu mai multe persoane distribuiau știri false și elemente de propagandă în spațiul informațional al țării noastre.

Tags: Alexandr KalininAnatol ŢăranuMaia SanduMoldovaucraina
Categorii: PoliticăȘtirile zilei