X

Anatolii Dirun: Tiraspolul are nevoie de garanția că noua versiune a Codului Vamal nu va egala agenții economici din Transnistria și Moldova

Anatolii Dirun: Tiraspolul are nevoie de garanția că noua versiune a Codului Vamal nu va egala agenții economici din Transnistria și Moldova

O astfel de opinie a exprimat pentru portalul Noi.md politologul și fostul deputat al Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN, Anatolii Dirun.

El a amintit că astăzi întreprinderile transnistrene care importă produse din Uniunea Europeană, China și alte țări au o anumită formulă favorabilă și nu plătesc TVA, deoarece achită anumite taxe, impozite la bugetul regional, din care se plătesc salarii și pensii. “Unde, cum și cît – aceasta este o discuție separată. Dar Transnistria are nevoie de garanții pentru a nu pierde aceste privilegii care încă există”, a declarat Anatolii Dirun, scrie noi.md.

Citește și Președinții parlamentelor a 23 de țări i-au trimis o scrisoare deschisă lui Johnson, cerându-i să deblocheze ajutorul SUA pentru Ucraina

În opinia sa, Tiraspolul speră, de asemenea, că guvernul Moldovei va reuși să impună un moratoriu asupra deciziei sale de a percepe taxe vamale de la agenții economici transnistreni în bugetul Republicii Moldova și să înghețe acest mecanism. Anatolii Dirun, despre Congresul din Transnistria: “Nu vor exista mișcări bruște”

Dar dacă acest lucru va fi realizat sau nu, vom vedea în viitorul apropiat. Trebuie amintit că astăzi, la Tiraspol a început cel de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile – un forum al reprezentanților poporului care se întrunește pentru a discuta probleme actuale și a adopta decizii care vizează dezvoltarea în continuare a autoproclamatei RMN. În cadrul Congresului se planifică discutarea situației politice și socio-economice din Transnistria.

Declarația și rezoluția adoptate în cadrul celui de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile ai autoproclamatei RMN vor fi trimise participanților la formatul de negocieri “5+2” și organizațiilor internaționale.

Tags: Anatolii Dirundespre Tiraspol
Categorii: PoliticăȘtirile zilei