Anca Dragu a avut o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova

Publicat:

Anca Dragu a avut o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a purtat discuții cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, aflată în prima sa vizită la BNM.

În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat rolul major al Băncii Naționale în parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv în procesul de negociere.


Citește și Curtea Constituțională privind ”problema găgăuză”: Modificările la Codul Fiscal au fost suspendate

Anca Dragu a spus că BNM promovează alinierea cadrului normativ național la legislația și la cele mai bune practici europene. „Astfel, BNM contribuie la realizarea criteriului economic de aderare la UE și, prin urmare, asigură o apropiere tot mai mare a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Moldova trebuie să devină un stat membru al UE”, a subliniat șefa băncii centrale.

Anca Dragu a evidențiat că, pe agenda sa, transparența și responsabilitatea sunt elemente esențiale pentru a asigura independența și integritatea Băncii Naționale. De asemenea, guvernatoarea s-a referit la prioritățile în supravegherea bancară, politica monetară, stabilitatea financiară, sistemul de plăți etc., precum și la nevoia de a identifica soluții de intermediere financiară pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Excelența Sa, Katarina Fried, a exprimat deschiderea Suediei pentru sprijinul în promovarea parcursului european al Republicii Moldova.

În context, părțile au optat pentru extinderea relațiilor bilaterale dintre BNM și banca centrală a Suediei, inclusiv prin realizarea unor proiecte comune care să consolideze sistemul financiar al Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.