Anca Dragu a înmânat certificate participanților la „Școala finanțelor moderne”

Publicat:

Anca Dragu a înmânat certificate participanților la „Școala finanțelor moderne”

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, s-a întâlnit astăzi cu participanții la programul „Școala  finanțelor moderne”, desfășurat împreună cu Banca Națională a României (BNR) și Academia de Studii Economice (ASE) din București pentru studenții de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

În cadrul discuției, Anca Dragu le-a înmânat certificate tinerilor care, ca urmare a programului, au susținut prelegeri de educație financiară pentru elevi, tineri, pensionari, dar și alte persoane care locuiesc în zone rurale. Astfel, au fost făcute prezentări la subiectul financiar-bancar și nebancar, precum și în domeniul asigurărilor, în toată țara.


Citește și Strănepotul lui Stalin vorbeşte despre campania militară rusă în Ucraina

„Ne dorim să contribuim la formarea noilor generații de economiști și așteptăm să devenim colegi, aici, la Banca Națională. Vom continua acest program pentru a încuraja câți mai mulți tineri să participe la educarea financiară a cetățenilor și la creșterea economică a țării”, a remarcat guvernatoarea BNM.

Anca Dragu a menționat că orientarea spre studiu determină în mare măsură viitorul unei societăți. În acest sens, BNM este determinată să ajute tinerii să își stabilească prioritățile de dezvoltare ca profesioniști, dar și ca cetățeni ai unei țări ce împărtășește valorile europene.

La rândul lor, tinerii și-au exprimat entuziasmul de a fi parte a procesului de educație financiară, fapt care a devenit posibil după participarea lor la „Școala  finanțelor moderne”. Aceștia și-au împărtășit impresiile de neuitat de a interacționa cu personalități din domeniul financiar din România, care le-au oferit în cadrul programului prelegeri și mesaje memorabile.

Certificatele înmânate participanților la „Școala  finanțelor moderne” sunt semnate de guvernatorii BNM  și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

Programul a fost lansat în anul 2023. Primele două ediții au avut loc pe teritoriul României, unde tinerii au avut posibilitatea să îmbine experiențe de studiu în capitala României cu activități cultural-istorice în orașe reprezentative precum Iași, Suceava, Brașov și Sinaia.

Participarea studenților din Republica Moldova la „Școala finanțelor moderne” a fost susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA), care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 19 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7666 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5955 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2952 Coroana...

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE Comerțul cu mărfuri strategice va fi reglementat de o nouă lege, armonizată...

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate Recolta de porumb și floarea soarelui a fost afectată de calamitățile naturale...

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.