Anca Dragu s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului de Finanțe din Țările de Jos

Publicat:

Anca Dragu s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului de Finanțe din Țările de Jos

Situația macroeconomică, parcursul european al Moldovei și cooperarea bilaterală, cu accent pe schimbul de bune practici și experiență în domeniul financiar, au fost subiectele principale discutate de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, cu Angelique van Haasteren, consilier coordonator de politici în cadrul Ministerului de Finanțe al Regatului Țărilor de Jos.

Guvernatoarea Anca Dragu a subliniat importanța acestui dialog deschis și constructiv pentru dezvoltarea unei relații puternice și durabile între Banca Națională a Moldovei și Ministerul Finanțelor al Regatului Țărilor de Jos.


Citeşte şi: Sfârşitul unui summit NATO bântuit de vârsta lui Joe Biden – Stiripesurse.md

Un accent deosebit a fost pus pe inițiativele de educație financiară, un domeniu de interes comun, în vederea creșterii nivelului de cunoștințe financiare ale populației și promovării unei comportament financiar responsabil.

Anca Dragu s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului de Finanțe din Țările de Jos

Întâlnirea s-a încheiat cu angajamentul reciproc de a explora noi oportunități pentru dezvoltarea de programe de cooperare.

Discuțiile bilaterale au avut loc în marja reuniunii Constituenței Fondului Monetar și Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale (BM), condusă de Belgia și Regatul Țărilor de Jos, care are loc la Chișinău în perioada 10-12 Iulie 2024.

Până în prezent, între Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos, au fost încheiate 21 de tratate și acorduri bilaterale, care reglementează domenii precum promovarea și protecția a investițiilor, transportul rutier internațional, evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale etc.

Printre cele mai importante proiecte susținute de Regatul Țărilor de Jos sunt: „Transformare instituțională într-o organizație orientată spre învățare” (NBM LearnOrgLab), „Asistență tehnică în domeniul educației financiare”, proiectul de Twinning privind consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și a managementului riscului în sectorul financiar, dar și cel pentru consolidarea capacității BNM în domeniul reglementării și supravegherii bancare în contextul cerințelor Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate Comitetul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică Statele...

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024 În primele luni din 2024, apicultorii din Republica Moldova au reușită să exporte 1.898...

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți Sursele susțin că bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi fost în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.