X

Anca Dragu s-a întâlnit cu şefii de la FMI

Anca Dragu s-a întâlnit cu şefii de la FMI

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI), reprezentată de directorul general adjunct Kenji Okamura.

Discuțiile s-au concentrat pe progresele în implementarea actualului program cu FMI, cu accent pe măsurile de asigurare și menținere a stabilității prețurilor , independența și guvernanța BNM, precum și stabilitatea sectorului bancar.

Citeşte şi: Declaraţia finală a summitului NATO menţionează importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi sprijinul pentru Republica Moldova – Stiripesurse.md

În cadrul întâlnirii, guvernatoarea Anca Dragu și-a exprimat aprecierea pentru  decizia recentă a FMI privind aprobarea tranșei de cca 175 milioane de dolari americani, destinați susținerii reformelor în Moldova.

Anca Dragu s-a întâlnit cu şefii de la FMI

Guvernatoarea BNM a discutat și cu directorul executiv pentru Moldova din cadrul FMI, Paul Hilbers, și directorul supleant Luc Dresse, despre reformele din sectorul financiar și cel economic, care contribuie la stabilitatea macroeconomică și dezvoltarea durabilă a Moldovei.

Anca Dragu a remarcat buna colaborare cu FMI, precum și impactul pozitiv al asistenței financiare acordate până acum  in dezvoltarea economiei naționale.

„Cooperarea cu FMI ne-a ajutat să promovăm reforme în diverse domenii, inclusiv în sectorul financiar. Am reușit să îmbunătățim reglementarea și supravegherea bancară, asigurând un cadru favorabil pentru dezvoltarea sectorul bancar. Suportul oferit de FMI contribuie la promovarea și implementarea reformelor economice, reflectate în creșterea calității vieții cetățenilor,” a subliniat guvernatoarea BNM.

Anca Dragu s-a întâlnit cu şefii de la FMI

Întrevederile bilaterale au avut loc în marja reuniunii Constituentei Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, la Chișinău, în perioada 10-12 iulie 2024.

Vom aminti că la 28 iunie 2024, Consiliul Executiv al FMI a finalizat cea de-a cincea revizuire în cadrul Facilității extinse de credit (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul Facilității de reziliență și durabilitate (RSP) cu Moldova, permițând plata imediată a aproximativ 133 de milioane DST (circa 175,2 milioane USD).

Tags: Anca DraguBanca Națională a Moldovei (BNM)Consiliul Executiv al FMIFondul Monetar Internaţional (FMI)Kenji Okamura
Economie