Anca Dragu: „Vă îndemn să ne unim efortul și să muncim împreună”

Publicat:

Anca Dragu: „Vă îndemn să ne unim efortul și să muncim împreună”

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a emis un mesaj de felicitare cu ocazia Anului Nou 2024.

Citește și: Șapte persoane nu au fost lăsate să intre în țară în prima zi a noului an


Potrivit lui Dragu, „suntem la începutul unui an promițător” în care-și propune „să avansăm spre  bunăstarea și valori europene”.

„Pentru mine este un prilej și o onoare să vă transmit cele mai calde și sincere urări de bine. Dar înainte de toate, vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați primit călduros aici, în țara pe care o iubesc și mi-o doresc să devină un loc sigur și prosper pentru cetățenii săi”, se arată în mesajul Ancăi Dragu.

Guvernatoarea mai menționează că, împreună cu echipa BNM, este conștientă de provocările pe care le poate aduce 2024 și, în același timp, este determinată se meargă ferm  „spre obiective ce vor impulsiona dezvoltarea țării”.

„Ne vom asigura că avem un sistem financiar nu doar rezistent la crize, ci și capabil să contribuie la creștere economică sustenabilă și dezvoltarea țării, un sistem bancar compatibil cu spațiul european. Aici, la Banca Națională, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană. Vom avea grijă ca sistemul bancar să fie și mai rezilient, iar cetățenii să se poată bucura de servicii moderne”, se menționează în mesaj.

Anca Dragu își exprimă încrederea în puterea și în capacitatea Republicii Moldova și îndeamnă cetățenii la unitate.

„Vă îndemn să ne unim efortul și să muncim împreună pentru a avansa pe parcursul european, deoarece apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării”, se mai menționează în mesaj.

Precizăm că, la sfârșitul lunii decembrie, Parlamentul l-a revocat din funcție pe fostul guvernator al BNM, Octavian Armașu, desemnat de în perioada regimului Plahotniuc.

Locul lui Armașu la BNM a fost preluat de fosta  președintă a Senatului României, Anca Dragu. Ea are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Anca Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României, iar în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.

Mai precizăm că opoziția comunistă și socialistă a contestat decizia Parlamentului la Procuratură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.