Anchetă abandonată într-un vast scandal cu apă contaminată în statul american Michigan

Publicat:

Procuratura statului american Michigan a abandonat acuzaţii penale cu privire la contaminarea cu plumb a reţelei de apă potabilă din oraşul Flint şi a anunţat că vrea să relanseze în întregime aceste proceduri, relatează AFP, potrivit news.ro.

Locuitorii acestui fost oraş industrial – devenit un simbol al nedreptăţii sociale în Statele Unite – aşteaptă de ani de zile să obţină despăgubiri din cauza acestei poluări dramatice. Mulţi continuă să bea apă îmbuteliată.


Citește și : Trump susţine că este dispus să discute cu Iranul: ‘Vrem să îi aducem înapoi la masa negocierilor’

”Amânarea justiţiei nu înseamnă refuzul justiţiei”, a declarat procurorul general din Michegan Dana Nessel, care a dat asigurări că abandonarea abruptă a procedurilor este necesară în vederea relansării unei ”anchete complete şi exhaustive”.

Procurorul democrat a criticat modul în care predecesorul său, un republican, a efectuat investigaţiile.

Apa contaminată cu plumb în oraşul Flint reprezintă unu dintre cele mai grave scandaluri din ultimii ani în Statele Unite.

Drama a fost cauzată de decizia autorităţilor locale de a schimba în 2014 sursa de aprovizionare cu apă a oraşului, ca o măsură de economisire.

Apa acidă şi poluată dintr-un râu din zonă, preferată apei curate din Lacul Michigan vecin, a corodat conducte din reţeaua de distribuţie şi i-a expus pe locuitori intoxicării cronice cu plumb (saturnism).

Citește și : Tensiuni în Orientul Mijlociu – Atacurile din Golful Oman sunt o problemă mondială, nu una americană

Otrăvirea cu plumb a mii de copii din Flint ameninţă să aibă consecinţe catastrofale asupra sănătăţii acestora timp de decenii.

Cel puţin 12 persoane au murit de legionella (legioneloză, boala legionarului), o infecţia cauzată de contaminarea iniţială a apei.

Cincisprezece oficiali locali şi de la nivelul statului au fost inculpaţi de fapte penale grave, inclusiv de omucidere involuntară, de-acum caduce.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.