X

Anchetă ANTITERORISTĂ după atentatul din Marsilia. Două femei au fost UCISE – FOTO/VIDEO

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă în legătură cu atacul produs duminică în gara principală din Marsilia, unde un bărbat a înjunghiat mortal două persoane înainte de a fi doborât de forţele de ordine, transmite AFP, citând un anunţ al Parchetului, potrivit agerpres.

Ancheta a fost deschisă pentru ‘asasinate în relaţie cu o acţiune teroristă’ şi ‘tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorităţii publice’, a comunicat Parchetul.

Citeşte şi: ATAC jihadist in Franta. Doi oameni au fost injunghiati mortal la Marsilia- FOTO

Acesta a precizat că ancheta a fost încredinţată Direcţiei centrale a poliţiei judiciare (DCPJ) şi Direcţiei generale de securitate internă (DGSI).

Conform ministrului de interne Gérard Collomb, victimele agresorului sunt două femei.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 13.45 (11.45 GMT).

Agresorul ar fi strigat ‘Allah Akbar’, conform unei surse apropiate anchetei.

Citeşte şi: Atac TERORIST in Canada. Un barbat a intrat cu masina in barierele politistilor – FOTO/VIDEO

Atacatorul a fost împuşcat mortal de militari din cadrul operaţiunii antiteroriste Sentinelle, a precizat procurorul Republicii, Xavier Tarabeux.

Poliţia le-a cerut locuitorilor Marsiliei să evite zona gării Saint-Charles, unde în cursul după-amiezii se desfăşura o importantă operaţiune.

Ministrul de interne a anunţat pe Twitter că se va deplasa ‘imediat’ la Marsilia ‘după atacul comis în proximitatea gării Saint-Charles’.

Tags: Allah AkbarfrantaGara Saint CharlesGerard Collombmarsilia
Categorii: DiasporaȘtirile zilei