X

Anchetă deschisă în Franţa, după ce s-a aflat că cel puţin 21 de francezi au fost răniţi în exploziile din Beirut

O anchetă a fost deschisă miercuri în Franţa de Parchetul din Paris pentru “vătămare involuntară” după exploziile care au zguduit marţi Beirutul, relatează AFP, scrie agerpres.

“O primă numărătoare permite identificarea a 21 de persoane cu cetăţenie franceză rănite în explozie”, a anunţat parchetul din Paris într-un comunicat.

Citește și : Un nou bilanț negru în urma exploziilor din Beirut: Cel puţin 113 morţi şi zeci de dispăruţi

“În baza competenţei sale în materie de fapte comise în străinătate, secţia de accidente colective a Parchetului din Paris declanşează o anchetă pentru vătămare involuntară”, adaugă instituţia.

Joi, Emmanuel Macron urmează să efectueze o vizită la Beirut, unde se va întâlni cu omologul său libanez Michel Aoun şi prim-ministrul Hassan Diab, a anunţat preşedinţia franceză.

“Mă voi deplasa mâine la Beirut la întâlnirea cu poporul libanez pentru a-i transmite mesajul de fraternitate şi de solidaritate al francezilor. Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile politice”, a postat pe Twitter şeful statului francez.

Citește și : Guvernul libanez a decretat starea de urgenţă la Beirut pentru două săptămâni

Două explozii enorme din portul Beirut s-au soldat marţi cu cel puţin 113 morţi, mii de răniţi şi sute de mii de persoane fără adăpost. Zeci de persoane sunt date dispărute, potrivit unui ultim bilanţ.

Guvernul libanez a pus exploziile pe seama unei cantităţi de 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitate “fără măsuri de siguranţă” în port.

Tags: BeirutEmmanuel MacronfrantaHassan DiabMichel Aounparisvătămare
Categorii: DiasporaSinteze