Anchetă după moartea a patru nou-născuţi într-un spital din nordul Italiei

Publicat:

Ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo, a anunţat o anchetă după decesul a patru nou-născuţi în ultimele zece zile într-un spital din Brescia, în nordul Italiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Trebuie să facem lumină pentru a înţelege dacă există vreo legătură între diferitele cazuri. Din acest motiv trimit inspectori din minister pentru a ancheta până la capăt”, a precizat într-un comunicat şefa portofoliului Sănătăţii.


Citește și : Papa Francisc se declară îngrijorat că naţionalismele subminează multilateralismul

Autorităţile au început să se intereseze de această situaţie după apariţia unei scrisori deschise într-un cotidian local a unei mame care cerea “adevărul” după decesul bebeluşului său la 5 ianuarie.

Fiul său, născut prematur la începutul lui decembrie după numai 30 de săptămâni de sarcină, a înregistrat progrese în creşterea sa înainte ca medicii să îl diagnosticheze cu o infecţie la sfârşitul lunii decembrie.

Situaţia s-a înrăutăţi rapid, iar copilul a murit la 5 ianuarie. Aflaţi sub acelaşi serviciu de îngrijire, alţi doi nou-născuţi au decedat la 30 decembrie şi 4 ianuarie.

Conform mass-media, un al patrulea nou-născut a decedat de asemenea la 5 ianuarie. Este vorba, conform agenţiei de presă AGI, de un copil născut prematur care a fost spitalizat în cursul dimineţii şi care a decedat câteva ore mai târziu.

Citește și : John Bolton a sosit în Turcia pentru convorbiri privind Siria

Spitalul şi parchetul au deschis la rândul lor anchete pentru a încerca să înţeleagă cauza acestor decese, iar marţi este prevăzută o autopsie asupra cadavrului băiatului decedat la 5 ianuarie în urma unei infecţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.