Anchetă în Franţa cu privire la difuzarea unor imagini violente pe reţele de socializare

Publicat:

Parchetul din oraşul francez Nanterre a anunţat joi că a deschis o anchetă cu privire la difuzarea unor imagini violente, după difuzarea pe reţele de socializare a unei înregistrări video în care un bărbat se înfige într-un stâlp de pe trotuar, iar apoi este arătat agonizând într-un spital în Hauts-de-Seine, relatează AFP, potrivit news.ro .

O anchetă – încredinţată Brigăzii de reprimare a delincvenţei contra persoanei – a fost deschisă miercuri seara cu privire la ”difuzarea unui mesaj violent” şi ”aducere atingere vieţii private, sub rezerva depunerii unei plângeri a celor în drept”, a precizat parchetul pentru AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de Le Parisien.


Citește și : SUA au dispus suspendarea tuturor zborurilor interne şi internaţionale cu avioanele de vânătoare F-35

Tatăl victimei a denunţat în aceaşi zi o ”atingere marcantă la adresa demnităţii victimei” şi un voyerism ”abject”, după difuzarea acestor înregistrări video care au devenit virale, în care bărbatul este surprins căzând dintr-un imobil, iar apoi în timpul reanimării la Spitalul Beaujon de la Clichy, înainte să moară.

Inspecţia generală a poliţiei naţionale franceze a fost sesizată, de asemenea, într-o anchetă cu privire la ”încălcarea secretului profesional”, de către Prefectura Poliţiei din Paris, din cauză că o primă înregistrare video provine de pe camere video de supraveghere.

În aceste imagini se poate vedea ecranul unui computer filmat cu telefonul mobil, iar pe acest ecran se discerne un corp căzând brutal, iar apoi rămânând nemişcat, în poziţia aşezat, la marginea trotuarului unei străzi pariziene.

Voci comentează scena. ”A rămas în par?”, întreabă o primă voce masculină. ”Da. S-a înfipt în par” îi răspune un al doilea bărbat.

Centrul spitalicesc regional din Paris, Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), a confirmat că o înregistrare video a fost filmată în spitalul în care a fost adus pacientul de către pompieri.

Citește și : Cazul Khashoggi: Turcia neagă implicarea unor anchetatori americani

Autorul acestei înregistrări video se aude exclamând ”Oh, durere! Oh, omule! Oh, la dracu’! Ah! Dar ce oroare! Ce oroare!”, după care adaugă glumeţ ”e bine, e salvat, dintr-o lovitură!”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.